Remote work geeft je vleugels

Geef jou en je zaak vleugels dankzij remote work

Zo blijf jij je focussen op je core business.

Geef jezelf en je zaak vleugels dankzij remote work en virtuele assistenten  

Besteed je ook wel eens te veel tijd aan vervelende taken die niet meteen tot je core business behoren, maar wel nodig zijn om je zaak draaiende te houden? In plaats van die vervelende taken zelf aan te pakken, bestaan er gelukkig steeds meer mogelijkheden om ze uit te besteden.
In deze blog vertelt zaakvoerster Ina De Becker hoe jij je dankzij remote work en de wondere wereld van virtuele assistenten toch kan blijven focussen op je kernactiviteiten

vrijheid-als-ondernemer-dankzij-remote-work

Mijn valkuil als startende ondernemer 

Na maanden van voorbereiding en veel werk verzetten naast mijn voltijdse baan in loondienst was het moment eindelijk daar: ik waagde de sprong naar het ondernemerschap en besloot eigen baas te zijn. Een euforisch moment, maar tegelijkertijd toch ook allemaal een beetje spannend. Je eigen zaak starten, daar komt tenslotte heel wat bij kijken.  

Ik werd meteen overspoeld door een overload aan informatie en ik moest voor verschillende aspecten snel kunnen schakelen: de zaak, netwerkevents, talloze mails en dan nog mijn eigen online vindbaarheid en marketing.
Mijn grootste struikelblok? Dat was ongetwijfeld mijn eigen perfectionisme. Van een ​telewerkstrategie toepassen tot een simpel mailtje versturen: elke stap ging ik overanalyseren en perfectioneren. 

startende-ondernemer-Ina-De-Becker

“Ondernemen hoef je niet alleen te doen” 

Persoonlijk zag ik mijn perfectionisme alleen maar als een positieve zaak: ik was er heilig van overtuigd dat die manier van werken slechts tijdelijk en broodnodig was om Nexus Pursuit succesvol te lanceren – ook al ging dat vaak ten koste van mijn slaap- en voedingspatroon. Bovendien voelde het beter en vertrouwd aan om al dat werk in eigen beheer te houden. De tijd en zin om me in de hele HRM-wetgeving en sollicitatieprocedures te verdiepen voor een extra werkkracht aan te werven ontbrak volledig.
Maar uiteindelijk geef ik toe: letterlijk elk excuus was al snel goed genoeg om maar niet te moeten toegeven dat ik taken moest gaan delegeren.  

Ondernemen moest leuk zijn en me vrijheid geven, maar na enige tijd stak een knagend gevoel toch vooral de kop op. Was het dat allemaal waard? Was dat nu het ondernemersleven?
Al die bijkomende en vervelende taken als startende ondernemer maakten me slechtgezind. Ze veranderden mijn dromerige roze wolk in een donkere donderwolk. Die gedachte, gecombineerd met het feit dat het voor mij niet werkte om externe werkkrachten aan te werven of externe bureaus in te schakelen, maakte de situatie uitzichtloos.  

9-to-5-of-zelfstandige

Remote work vereist vertrouwen 

Remote werken of taken vanop afstand uitbesteden vereist voor mij dan ook een hechte ​​vertrouwensband. Bij samenwerkingen met externe bureaus bleek altijd al snel dat ze niet aan mijn verwachtingen konden voldoen of meer taken van me wilden overnemen dan oorspronkelijk de bedoeling was.  
 
Wanneer een vertrouwensband een goede basis kent en vanop afstand sterker wordt ontwikkeld, dan hebben andere teamleden meteen wel een duidelijker overzicht van mijn verwachtingen.
Daarbij is ook een overzicht van taken die tijds- en plaatsonafhankelijk kunnen uitgevoerd worden of net (a)synchroon moeten plaatsvinden telkens van groot belang. 

Ina geniet in de zetel met een heerlijke warme drank en haar laptop van de hulp van virtuele assistenten

Virtuele assistenten: experten in hun vak 

Toen ik op de wondere wereld van Virtual Assistants (VA’s) stootte, vielen alle puzzelstukjes eindelijk in elkaar. VA’s zijn zelfstandige professionals die vanop afstand professionele administratieve, technische of creatieve ondersteuning bieden aan ondernemers. Het woord assistent komt hen dus eigenlijk niet ten goede, want het zijn specialisten in hun vakgebied en zijn dan nog eens flexibel inzetbaar.  

In tegenstelling tot andere samenwerkingen, ging het deze keer om teamleden die 100% op afstand werkten en die zich specifiek op hun eigen expertise focussen. Als je alles kan, dan kan je in mijn ogen eigenlijk niks echt goed. Hun specifieke expertise wist me deze keer dus echt wel te overtuigen. 

videocalls-communicatie-zaakvoerder

Telewerk succesvol maken 

Als specialist in telewerken, wist ik het best wat ik als zaakvoerder nodig had om de hele remote samenwerking volledig op punt te stellen en succesvol te maken.
Door taken die mij geen energie gaven met een gerust hart te kunnen toevertrouwen aan specialisten met specifieke kennis, kon ik me eindelijk weer focussen op wat me echt vleugels gaf.

Ik leverde bovendien creatievere input en keek er oprecht naar uit om eindresultaten of eerste versies te bekijken. Eindelijk was Nexus Pursuit zo ontworpen dat het flexibel kon meedraaien met zowel mijn eigen noden als die van alle teamleden. 

remote-team-zorgt-voor-meer-vrijheid

Jezelf en je zaak ook vleugels geven dankzij remote work en virtuele assistenten? 


Ook voor jouw business zijn er tal van flexibele virtuele professionals die je kan inhuren. 
Nexus Pursuit zorgt voor een plan van aanpak en de nodige professionals om jouw project te ondersteunen.


Wil je alvast meer weten over hoe remote work en virtual assistants jouw leven als ondernemer aangenamer kunnen maken?
Snuister dan alvast even rond in ons gratis e-book “Remote werken of slim ondernemen in een digitale wereld”.

Zo mis je geen opportuniteiten en zeg je energievretende taken vaarwel.    

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *