Ina geniet volop van haar vakantie met een prachtige waterval op de achtergrond

Het creatieve brein van een ondernemer op vakantie

Je hebt net een vakantie achter de rug, thuis of in het buitenland. Je merkte op dat tijdens zo’n vrije periode je brein plots met allerlei nieuwe ideeën komt. Moet je hier iets mee doen? Schrijf je het op z’n minst op in een notitieboekje of ergens op je gsm? Ik hoop van wel, want in rustmodus of op vakantie komen de beste ideeën naar boven. Hoe je dit omzet in actie? Dat lees je in deze blog.

Het creatieve brein van een ondernemer op vakantie 

Herken je hier jezelf ook in?
Wanneer je eindelijk welverdiend op vakantie gaat en dus in rustmodus belandt, begint jouw creatieve brein op volle toeren te draaien. Nieuwe ideeën schieten door je gedachten en plots vind je oplossingen voor uitdagingen die je tijdens de drukke werkperiodes vaak uitstelt.
Je realiseert je weer hoe geweldig ondernemen kan zijn en hoe waardevol die verplichte rustperiodes zijn, maar hoe jammer is het dat deze langere rustperiodes zo zeldzaam zijn?

Laat foto’s, video’s en creatieve ideeën tijdens je vakantie niet verloren gaan, want onbedoeld ontstaan op vakantie de beste nieuwe voornemens en plannen.

Om je weer aan die tijd te herinneren, kan je je baseren op leuke foto’s en video’s die je tijdens je vakantie hebt gemaakt. Alleen… bij thuiskomst word je meteen weer opgeslorpt in de dagelijkse rush. Alles gaat door én er moet achterstallig werk ingehaald worden.

De goedbedoelde voornemens verdwijnen naar de achtergrond en die prachtige foto’s en video’s die jij op vakantie hebt gemaakt – die prachtige herinneringen – blijven gewoon onbewerkt en kriskras in jouw cloud staan. Vat de koe bij de horens en ga voor actie.

Zet je creatieve ideeën om in actie!

Zelf pak ik dit als volgt aan:

1. Noteer alle ideeën en voornemens

Ik heb altijd een (digitaal) notitieboekje bij de hand. Als mijn creatieve brein begint te werken, noteer ik mijn geweldige ideeën en kan ik mij daarna opnieuw focussen op de ontspannende activiteit. Mijn hoofd is hierdoor weer vrij en ik kan verder genieten, want een ideeëndump zorgt voor het ontzorgen van mijn brein.

2. Mijn bedrijf is niet afhankelijk van mij alleen

Samen met mijn team bereiken we meer én blijf ik veel energie krijgen van ondernemen:

  • Ik besteed taken uit waarvan ik geen energie krijg. Ik heb mij omringd met virtuele assistenten (VA’s) die vleugels krijgen van mijn energievretende taken. 
  • Als jij je kennis doorgeeft aan een expert in jouw vakgebied, kan je bedrijf nog meer klanten bedienen én kan jij er zelf vaker tussenuit. 

3. Leg heerlijke vakantie momenten vast

Ik grijp terug naar leuke foto’s en video’s wanneer ik een baaldag heb. Want geef toe, wie heeft dat niet eens? Dan kan ik even wegdromen en krijg ik instant dat gelukzalige gevoel terug. Dat gevoel herinnert je eraan dat: 

  • Je binnenkort (aka dringend inplannen!) opnieuw zo’n heerlijk moment kan beleven. 
  • ​​Dat o​ok jouw vrije tijd als zaakvoerder belangrijk​ is.​ ​W​ant als je overwerkt bent, ben je niet productief en schaad je eerder jouw bedrijf dan dat het er baat bij heeft. 
Ina De Becker op vakantie, bij het water in de natuur

Van braindump naar ​​doelgerichte actie met een virtual assistant

Wat zou het voor jou betekenen als je eender wanneer kan teruggrijpen naar een prachtig fotoboek dat al jouw heerlijke herinneringen verzamelt? Zodat je hier af en toe eens kan doorbladeren en kan voelen waar je eigenlijk echt voor leeft?
Of ​wat denk je ervan om ​op je bureaublad een prachtige screensaver ​te​ installeren​,​ waar​door​ je al jouw mooiste herinneringen kan bewonderen en terug kan reizen naar dat moment? 

En wat met die creatieve braindump? Ga je die op je gsm laten staan of ga je hier effectief iets mee doen? Wat zou het voor jou betekenen om al deze acties in te plannen en er deze keer echt mee aan de slag te gaan? 

Ik hoor je al denken “Ina, daar heb ik allemaal geen tijd voor”, maar je hoeft dit echt niet allemaal alleen te doen. Ik match jou graag met een professionele ​v​irtual ​a​ssistant die jou hiermee kan helpen. 

Een online meeting bij een virtuele koffie

Plan een virtuele koffie

Ik ben maar ​één​ knop van jou verwijderd en maak graag tijd vrij voor jou. Contacteer mij vandaag nog of ​​plan hier onmiddellijk een gesprek in. 

Let’s do this, tot binnenkort! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *