ina-de-becker-va-matchmaking

Virtuele assistenten: Het succes bij remote work

Zo verbinden we virtuele assistenten met hun droomopdrachten en geven we de toekomst van remote work vorm.

Virtuele assistenten: het succes bij remote work

Als zelfstandig ondernemer kom je regelmatig handen, ogen en tijd te kort. ​Je moet je vaak bezighouden met zaken die weinig te maken hebben ​met je core​​business en veel tijd in beslag nemen.​ Om jouw work-lifebalans te bewaken en jouw tijd en middelen op zijn best te laten renderen​​​, ​is het belangrijk dat je de juiste keuzes maakt.​​​ Ontdek in deze blog hoe zaakvoerster Ina De Becker haar ondernemersavontuur ​omzette ​​​ in een succesverhaal, door geen tijd meer te verspillen aan taken die je kan uitbesteden.

Ina De Becker gaat voor vrijheid als ondernemer

Van stabiele baan naar avontuurlijk ondernemen 

Na talloze informatieve gesprekken ​- ​​​en heel wat overthinking​ -​​​ voelde ik dat het moment om de sprong te wagen dichterbij kwam. Een mengeling van euforie en spanning overviel me, terwijl er toch ook heel wat onzekerheden naar boven kwamen. Was ik ​echt​​​ klaar om de stap te zetten naar zelfstandige in hoofdberoep? Wat als ik niet zou slagen als ondernemer? Maar al snel ​boog ik die gedachte om ​​​: wat als ik nu wel slaag? Of later spijt krijg dat ik het nooit heb geprobeerd? Ik kon tenslotte altijd nog terugkeren naar mijn vaste job in loondienst.

Ina De Becker-gelukkig-ondernemen

Valkuilen bij ondernemen 

Als ondernemer heb ik persoonlijk een enorme groei doorgemaakt – iets wat ik als werknemer in loondienst nooit eerder had ervaren. Ik werd geconfronteerd met mijn valkuilen, onzekerheden, emoties en ​moest ook nog ​op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen: snel reageren op berichten, offline netwerkevents bijwonen, actief zijn op social media, hoogwaardige kwaliteit bieden aan klanten, nieuwe contacten aantrekken en bestaande relaties onderhouden… En dan was er ook nog al die vervelende administratie. Kortom: het leek er niet toe te doen hoeveel uren ik werkte. Ik kreeg het alleen allemaal gewoon niet voor elkaar. 

Terwijl ik mezelf pushte om met alles bij te blijven, begon mijn work-life​ ​balans en zelfzorg eronder te lijden. Ondanks mijn ondernemersdrive, wist ik dat ik dit tempo niet jarenlang achter elkaar kon volhouden.  

reflecteren-ondernemen-feedback geven

Een gezonde work-life​ ​balance  

In het ondernemen moest ik leren om selectiever te zijn en niet zomaar “ja” te zeggen op alles wat er op mij afkwam. Ik kon niet bepalen wat ​​of wie mijn pad kruiste, maar ik kon wel beslissen hoe ik ​ermee​​​ omging. Om dit te bereiken, heb ik eerst mijn hoofd op orde gebracht door ​een digitale detox te doen en in mijn vrije tijd rust te nemen.  

Ik keek terug op wat ik de afgelopen tijd had gedaan en stelde mezelf bij alles de vraag: “Krijg ik hier voldoening ​van​​​ in de vorm van rust, persoonlijke of financiële groei en het versterken van relaties?” Als het antwoord nee was, stelde ik mezelf de vraag: “Waarom niet?” Ik kwam erachter dat ik kostbare tijd verloor door​dat ik te weinig kennis had over het onderwerp, onzeker was over het gewenste resultaat of de drang had om anderen te plezieren.​​​

Uiteindelijk stelde ik mezelf voor een ultimatum​​: “Wil ik mijn tijd hierin blijven steken?” Als het antwoord nee was, besteedde ik de activiteit uit. Was het antwoord ja​? D​​​an zocht ik een manier om deze energievretende taak om te zetten naar een energie​ ​gevende taak. Op werkvlak resulteerde dit in automatisering en een goede selectie van ​​​​online tools die voor mij en mijn team werkten. Op persoonlijk gebied ging ik dan weer moeilijke gesprekken aan, waardoor sommige relaties sterker werden en anderen dan weer verminderden of zelfs volledig stopten. Door deze beslissingen en gesprekken, kon ik me ​opnieuw​​​ focussen op wat me echt vleugels gaf en een betere work-life​ ​balans creëren. 

zelfzorg voor ondernemers

De start van Nexus Pursuit: remote work 

Vier jaar geleden begon ik Nexus Pursuit met als doel om werken op afstand net zo standaard te maken als werken op kantoor. Ik wilde anderen dezelfde vrijheid geven die ik zelf ervoer en zo ontdekte ik virtuele assistenten (VA’s) die​,​ net als mij​,​ volledig remote werkten. Mijn ervaring als telewerk​​consultant liet me zien dat we elkaar konden versterken, vooral bij het optimaliseren en implementeren van telewerkstrategieën voor klanten. Als ondernemer wist ik namelijk hoe belangrijk het is om een klankbord te hebben om mee te sparren. Vanuit die ervaring ​wilde ik een aanbod creëren dat ​​​dat volledig ​aangepast was ​​​ aan de behoeften van zowel starters als meer ervaren ondernemers. 

online-ondernemen-remote-work

Verbinden met ​v​​​irtuele ​a​​​ssistenten: een succes bij remote work 

Momenteel spelen virtuele assistenten een belangrijke rol in mijn missie om remote work te standaardiseren. Door virtuele assistenten succesvol te verbinden met klanten van Nexus Pursuit, ​help ik VA’s hun droomopdrachten te vinden ​​​ ​Dat stelt ons samen in staat ​​​ om op lange termijn te blijven groeien. Bovendien ​krijg ​​​ je als VA bij Nexus Pursuit alle kansen om op de hoogte te blijven in je vakgebied: de Nexus Pursuit Community organiseert verschillende evenementen die zijn afgestemd op al je behoeften.  

Hoe meer ondernemers succesvol samenwerken met VA’s, hoe groter de kans ​​dat ze ook sneller met (toekomstige) werknemers op afstand zullen ​​werken. Het heden bewijst het al: the future is remote.  

Ina De Becker als virtual assistant matchmaker

Wil jij ook vleugels ​​krijgen door te groeien als VA-professional met
enkel nog droomopdrachten op je bord?

Contacteer mij vandaag nog via inadebecker@nexuspursuit.com

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *