omring-jezelf-met-experts-blog

Omring jezelf met andere experts

Als virtual assistant speel je een cruciale rol in het ondersteunen van opdrachtgevers en het leveren van hoogwaardige diensten.
Maar wat als een opdrachtgever jou iets vraagt dat buiten jouw expertise valt? Uitbesteden!
Ik vind het essentieel om je te omringen met andere experts zodat je deze taken niet zelf uitvoert. Het is tenslotte jouw expertise niet, dus je verliest enkel tijd en energie. In deze blog neem ik je mee in mijn visie waarom het zo belangrijk is om te werken binnen jouw expertiseveld en hoe jij je kan omringen met andere experts. 

De waarde van een sterk netwerk

Jezelf omringen met experts brengt vele voordelen met zich mee. 

  • Experts hebben diepgaande kennis en ervaring. Een expert werkt vanuit zijn ‘zone of genius’ waardoor alles veel makkelijker gaat en het resultaat van een hoger niveau zal zijn. 
  • Experts kunnen je helpen om je ideeën te verfijnen, fouten te identificeren en suggesties te doen voor verbeteringen. Hun deskundige beoordeling draagt bij aan jouw groei en ontwikkeling als virtual assistant.
  • Experts hebben meestal een uitgebreid netwerk en waardevolle connecties binnen hun vakgebied. Dit opent de deur naar nieuwe kansen, samenwerkingsverbanden en mentorrelaties.

Samenwerkingen met experts leiden tot synergie en gezamenlijke successen. Door gebruik te maken van elkaars complementaire vaardigheden en expertise pak je projecten efficiënter aan en behaal je resultaten die je waarschijnlijk niet alleen kon bereiken. Het delen van kennis en ervaring leidt tot nieuwe ideeën en innovatieve oplossingen.

Taken uitbesteden als virtual assistant

Nu je de waarde van experts begrijpt, is het belangrijk om te weten wanneer je taken uitbesteedt. Laten we eens kijken naar twee voorbeelden:

virtual-assistant-agenda-review

Voorbeeld 1: Een virtual assistant met een volle agenda

Stel je voor dat je als virtual assistant een overvolle agenda hebt en je opdrachtgever vraagt om meer taken uit te voeren die buiten jouw expertise vallen. In deze situatie is het essentieel om je expertise te behouden en de kwaliteit van je werk te garanderen. Het is verstandig om door te verwijzen naar een expert in dat specifieke vakgebied. Door samen te werken met een expert help jij nog steeds jouw opdrachtgever op het hoogste niveau, zonder dat jij jezelf overbelast.

Voorbeeld 2: Een virtual assistant die een review nodig heeft van een native speaker

Stel je voor dat je als VA net een opdracht hebt voltooid waarvoor je een review nodig hebt van een native speaker. Je begrijpt het belang van taalkundige nauwkeurigheid en wilt ervoor zorgen dat jouw werk voldoet aan de hoogste standaarden. In dit geval kan het verstandig zijn om een expert, een native speaker dus, in te schakelen om jouw werk te beoordelen en waardevolle feedback te geven. Dit helpt je om je vaardigheden verder te ontwikkelen en de kwaliteit van je werk te verbeteren.

Ondernemen dat doe je niet alleen

Ik zie veel virtual assistants alle opdrachten aannemen die ze te pakken kunnen krijgen, sommige taken volledig buiten hun expertise. Hierdoor verliezen ze zichzelf en de focus op hun eigen expertise helemaal uit het oog. 

Natuurlijk is het goed om je kennis en vaardigheden bij te schaven, maar je kan niet in alles een expert zijn. Als je binnen jouw vakgebied je kennis aanscherpt, krijg je een sterkere expertrol. Als je constant opleidingen buiten jouw vakgebied volgt, zal je nooit expert worden. 

expertiserol-innemen-als-virtual-assistant

Het benutten van je netwerk voor uitbesteding

Je netwerk speelt dus een cruciale rol bij het uitbesteden van taken aan experts. Ik krijg zelf ook vaak persoonlijke doorverwijzingen en wat ik hierbij merk is dat deze leads al heel warm zijn. Er is dus nog maar weinig sales nodig om effectief in te stappen op jouw aanbod. 

Het opbouwen van een betrouwbaar netwerk is daarom echt van onschatbare waarde. Door te netwerken en relaties op te bouwen met andere virtual assistants en experts vergroot je de kans om de juiste persoon te vinden voor het uitbesteden van taken. Je kan ook gebruikmaken van online platforms en professionele netwerken om experts te vinden die passen bij jouw behoeften. 

Het inschakelen van een matchmaker

Een matchmaker, zoals ikzelf, kan je helpen bij het vinden van geschikte experts die passen bij jouw behoeften én die van de opdrachtgever.

Als virtual assistant kan het uitdagend zijn om de juiste experts te vinden en de perfecte match te maken met opdrachtgevers. Hier kom ik als matchmaker in beeld. Mijn rol is om jou te helpen bij het vinden van het juiste teamlid dat zowel bij jou als bij de opdrachtgever past. Door jouw behoeften en de vereisten van de opdrachtgever te begrijpen, kan ik experts voorstellen die de nodige expertise en vaardigheden hebben om de taak succesvol uit te voeren. Dat bespaart je tijd en moeite bij het zoeken naar geschikte experts en verhoogt de kans op een succesvolle samenwerking. Een win-winsituatie dus!

Experten zorgen voor kwaliteitsbehoud

Door samen te werken met experten kan je meeliften op hun kennis, hun uitgebreid netwerk en jouw klant high level ondersteunen. Enkel opdrachten aannemen binnen jouw expertise zorgt niet alleen voor kwaliteitsbehoud, maar zorgt er ook voor dat jij niet constant nieuwe vaardigheden moet leren. Maak gebruik van je netwerk en schakel een matchmaker in om de juiste experts te vinden die passen bij jouw behoeften en die van jouw opdrachtgever.

Als matchmaker sta ik klaar om de juiste experts te vinden en jouw positie als virtual assistant te versterken. Samen werken we aan succesvolle samenwerkingen en de groei die jij voor ogen hebt. 

Blijf je graag op de hoogte van andere interessante tips? Volg Nexus Pursuit op sociale media en schrijf je in voor alle blog updates!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *