virtual-assistant-expert-nexus-pursuit

Omring jezelf met andere experts

Je bedrijf voelt soms als je (extra) kindje. Je hebt zelf heel bewust gekozen om je bedrijf op te richten en waarschijnlijk had je al van ​het ​begin af aan een heel duidelijk beeld. Je zette doelen voor je business en ​wist ​waar ​je wilde​ staan na ​één​​ jaar, na ​vijf ​​jaar en na ​tien​​ jaar. Helaas, net zoals met kinderen, volgt je bedrijf niet altijd het pad dat jij voor ogen had.
Hierin kan de meerwaarde van andere ervaren ondernemers in je netwerk een cruciale rol spelen en zeker voor die expertises waar jij geen energie van krijgt. In deze blog ontdek je waarom het belangrijk is om je te omringen met andere experts.

Een netwerk vol experts 

Je omringen met experts is van cruciaal belang als ondernemer. Vroeg of laat krijg je te maken met een overvolle agenda en een overvloed aan taken die je liever niet doet. Als je op zo’n momenten een expert hebt die jouw werkdruk verlicht en taken uit handen neemt is dit uiteraard positief. Positief voor je productiviteit, motivatie en om je focus te behouden op jouw core business.  

Als ondernemer zijn wij ​een manusje-van-alles​, toch?! Zelfs om onze leveranciers te selecteren, is het belangrijk dat we verwoorden tegen wanneer we wat verwachten.
Een goede kennismaking met een potentiële leverancier vereist dat je zelf voldoende opzoekwerk hebt gedaan om de juiste vragen te kunnen stellen. Anders is het moeilijk om je ROI (Return On Investment) te kunnen opvolgen. 

Onze leveranciers moeten mee zijn met ons verhaal en onze gedachtegang zodat zij weten wat je verwacht. Denk aan de vele vragen die je via mail ontving na een kennismaking, waaruit blijkt dat de boodschap toch niet duidelijk is. Opnieuw tijd die je verliest. Hoe handig zou het dan zijn als de leverancier zich exact in jouw schoenen ​bevond of bevindt​​?  

Als jij een VA wenst in te huren, is het dan niet logisch dat je in contact staat met een ondernemer die ook VA’s heeft? Die ook alle vormen van personeel inhuren in loondienst of via een extern bureau heeft meegemaakt? 

Mijn antwoord als ​​zaakvoerster van Nexus Pursuit met 5 VA’s is een volmondige JA!

Nexus-pursuit-experts

De voordelen van samenwerken met experts 

Het samenwerken met experts, zoals een virtual assistant, brengt verschillende voordelen met zich mee waaronder minder werkdruk, meer innovatie en groei alsook een ​​​​betere work-life​ ​balance. 

Ik spreek uit ervaring wanneer ik zeg dat een remote team, in mijn geval mijn 5 VA’s, mijn werk verlicht. Vaak is een probleem al opgelost nog voor ik ​merkte dat er iets aan de hand was. Hoe fantastisch om te weten dat je zo goed ​ondersteund ​wordt​?! Ze zijn dan ook echte experten in hun vakgebied en weten tijdig aan te geven wanneer ze input of feedback van mij nodig hebben. 

Wanneer je experten inzet per vakgebied moet jij geen energievretende taken uitvoeren en heb je voldoende energie om te focussen op jouw core business. Je bent ten​slotte ondernemer geworden om vol energie en enthousiasme jouw boodschap, dienst of product te verkopen en niet om je bezig te houden met randtaken. Daarvoor heb je experten die professioneel te werk gaan en jou​ enkel contacteren wanneer nodig. Ondernemen hoef je niet alleen te doen.  

Met al die gedachten die er voortdurend gewenst en ongewenst door ons hoofd gaan als ondernemer, zijn VA’s toch een waardevolle investering om:

De juiste virtuele assistent vinden via ​​​​Nexus Pursuit

Toch is het niet altijd even gemakkelijk om de juiste VA te vinden voor datgene wat je zoekt. Om te beginnen is er altijd de vraag: “Weet jij als ondernemer wat je nodig hebt?” In mijn ervaring als VA matchmaker is dit zelden ja. Ondernemers weten heel vaak wat ze niet willen. Ze weten dat er iets anders moet, maar hoe dit er exact ​moet ​uit​zien, is niet altijd duidelijk.  

In een ​​kennismakingsgesprek met mij gaan we hier verder op in​,​ want ik zorg dat er een goede match is tussen jou als zaakvoerder en de Nexus Pursuit professional.
Het is voor mij belangrijk dat het niet enkel een match is op ​basis van ​expertise, maar dat de professional echt binnen jouw bedrijf en manier van werken past. Alleen zo kan jij met een gerust hart en een rustige gedachtegang focussen op jouw core business of zelfs eindelijk die welverdiende vakantie plannen!  

Taken uitbesteden aan een virtual assistant kan een transformatieve impact hebben en zorgt onder andere voor een betere work-life​​balance. Door gebruik te maken van de expertise en ondersteuning van anderen is jouw focuspunt nu puur jouw core business en de groei van je bedrijf. Ondernemen met rust en plezier, wetende dat bijvoorbeeld ook jouw marketing in orde is zonder dat je hier energie aan moet besteden, dat is het doel.  

Ik engageer me om voor jou op het juiste moment VA(’s) te voorzien

met de juiste vaardigheden en expertise

Ina De Becker, zaakvoerder Nexus Pursuit
videocall inplannen met Ina De Becker

VA Matchmaking 

Net omdat het niet gemakkelijk is om die gouden virtuele assistenten te vinden is het aangeraden om ​een ​beroep te doen op een VA matchmaker die jou​ specifieke vragen stelt zodat jij: 

Hiervoor staat VA matchmaking van Nexus Pursuit.  

Wil je alvast even een voorsmaakje krijgen van wat werken met virtuele assistenten voor jou kan beteken?
Lees dan het gratis e-book “Remote werken of slim ondernemen in een digitale wereld”.

Benieuwd voor welke expertises je bij Nexus Pursuit terecht​ kan? 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *