3 tips voor virtuele assistenten op vakantie

Als virtual assistant neem je vakantie, rustig thuis of actief in het buitenland. Maar wat vele VA’s wel meemaken is dat er plots van alles begint te borrelen in je brein. Rust maakt plaats voor momenten van creativiteit. Lees in onze blog hoe je dit het beste aanpakt om die ideeën niet te verliezen.

Ben jij deze virtuele assistent op vakantie?

Je gaat (eindelijk) op vakantie. Na maanden zwoegen en zweten als ondernemer verdien je dit wel, dus je besluit om echt volledig in rustmodus te gaan. Nee, je klanten kunnen je niet bereiken want je OOO-mail staat klaar. En dan plots begint het molentje te draaien. Je werkknop staat uit en in rustmodus kom je plots op nieuwe ideeën. Oplossingen voor uitdagingen zijn er gewoon uit het niets, maar hoe kan je hier nu iets mee doen? Wat doe je het best met die ideeën en oplossingen? 

Na je vakantie begint de dagelijkse rush opnieuw en verdwijnen die oplossingen gewoon. Van die ideeën uitwerken komt niet veel meer in huis. Jammer, want stel je voor wat een boost dit kan geven aan je bedrijf?! Herken jij jezelf ook in deze omschrijving? Ina deelt enkele tips hoe jij als virtueel assistent kan verder bouwen aan je bedrijf en expertise, ook al ga je op vakantie.

Tips voor virtuele assistenten op vakantie

1. Noteer al die geweldige, creatieve ideeën in een (digitaal) notitieboekje

Eens je het opgeschreven hebt, kan je weer ontspannen. Vergeet niet om na je vakantie even tijd in te plannen, zodat je deze ideeën ook effectief omzet naar concrete acties voor je bedrijf. 

2. Zorg ervoor dat je bedrijf niet afhankelijk is van jou alleen

Omring je met een team van andere VA’s die jouw bedrijf versterken. Hierdoor kan jij continuïteit garanderen voor jouw opdrachtgevers en loopt het werk gewoon door tijdens jouw vakantie. Achterstand wegwerken bij thuiskomst? Niet meer nodig. Als jij je kennis doorgeeft aan een andere expert in jouw vakgebied, kan je bedrijf nog meer klanten bedienen én kan jij er zelf vaker tussenuit.

3. Leg op vakantie alle heerlijke momenten vast

Je kan hier steeds naar teruggrijpen als je een baaldag hebt, maar vooral: alles is content! Sla het mooi geordend op in jouw gsm onder een ‘werkmap’ zodat je het direct kan gebruiken wanneer je bezig bent met de contentcreatie van je bedrijf. Consistent online zijn? Goeie visuals bij de content? Check! 

Jij bent de expert

Als virtual assistant koos je ondertussen jouw echte expertise en jouw zone of genius. Je weet wat werkt en wat net niet werkt, je bent op de hoogte van de laatste tools en ontwikkelingen. Als expert in jouw vakgebied weet je maar al te goed hoe je verder kan werken aan de groei en uitbreiding van jouw bedrijf. Misschien betekent dat bepaalde zaken uitbesteden of misschien begin je wel met een eigen cursus. Het allerbelangrijkste in jouw groeiproces als ondernemer? Dat is geloven in jezelf en in het feit dat jij de expert bent. Jij kan anderen helpen als geen ander. Daar zit je kracht.

Ervaar je toch nog wat moeilijkheden met het aantrekken van nieuwe opdrachten? Is consistent online zichtbaar zijn om (de juiste) opdrachtgevers te vinden moeilijk? Of trek je toch niet de opdrachten aan waarvoor je met plezier je dag start? Dan heb ik iets voor jou! 

Sluit je aan bij onze VA-pool

zodat we jou kunnen matchen aan de opdrachtgever(s) van jouw dromen! 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *