voordelen-samenwerken-met-virtual-assistant

De voordelen van samenwerken met virtuele assistenten

Als zaakvoerder verkondig ik het met volle overtuiging: een team aan virtuele assistenten met elk hun expertise ondersteunt mij, ontzorgt mij op verschillende vlakken en brengt zoveel voordelen met zich mee. In deze blog ga ik dieper in op welke voordelen VA’s bieden.

Virtuele assistenten zijn ondernemers

Dacht je dat VA’s jou enkel ondersteunen als freelancer en verder ​niets​? Fout! ​VA’s​ zijn ook ondernemers die naast jullie samenwerking hun eigen business uitbouwen. ​Zo kan jouw​social​ ​media​ ​manager ook een business coach zijn voor andere social media​ ​managers en ​zo ​haar kennis verder verspreiden. Op die manier ondersteunt ze jou met de social​e​ media van jouw bedrijf, maar bouwt ze ook aan haar eigen bedrijf als coach. Zijn ze geen coach? Dan zijn virtuele assistenten volop bezig met hun kennis uit te breiden en zich te verdiepen binnen hun expertise om jou het beste verder te ondersteunen.

Als remote team zorgen jullie samen voor de groei van het bedrijf want als mede-ondernemer weten ze maar al te goed hoe ondernemen in ​elkaar​ zit.  

 

4 voordelen van samenwerken met een virtuele assistent

samenwerken-met-virtual-assistants-zonder-zorgen

1. Efficiënt samenwerken zonder zorgen

​​Misschien is het voor jou als zaakvoerder nieuw om samen te werken met een virtuele assistent, maar voor de VA’s uit het Nexus Pursuit netwerk is dat zeker niet zo. ​Ze zijn ambitieus, hebben elk hun expertise en vooral: ze hebben ervaring met het efficiënt, kwalitatief ontzorgen van andere ondernemers. Jij kan dus eindelijk die energievretende taken uitbesteden zonder zorgen.  

​​2. Je behoudt de focus op je corebusiness  

Een VA wordt onderdeel van jouw remote team en draagt bij aan de zakelijke groei van jouw bedrijf. Door de aangewezen taken uit handen te nemen, kan jij je dan ook blijven focussen op wat je graag doet: je ​corebusiness​. Op die manier kom je in een positieve, vicieuze cirkel terecht ​en kan je nog​ ​​sneller groei realiseren

voordeel-virtuele-assistenten-nieuwe-inzichten

3. Je krijgt nieuwe inzichten ​in​ je project of business

Virtuele assistenten zorgen niet enkel dat het uitvoerend werk tot in de puntjes wordt overgenomen, ze kunnen ook zorgen voor nieuwe inzichten ​in​ je project. Misschien ​startten ze zelf een gelijkaardig project op deden ze eerdere ervaring op bij vorige opdrachtgevers. Die kunnen ze nu opnieuw inzetten om jou vooruit te helpen. ​Externen zien zaken vaak vanuit een andere blik of andere invalshoek. Jouw VA kan zomaar de oplossing bieden ​waarnaar je ​op zoek was! Zoals eerder aangehaald: het zijn tenslotte ook ondernemers.  

4. Een virtueel assistent werkt op maat

Wanneer je ​een ​beroep wil doen op een virtuele assistent is dit volledig op maat van jouw bedrijf en jouw project of wensen. Hierdoor kan je dus perfect rekening houden met het voorziene budget om taken uit te besteden. ​Dat wil zeggen: geen fulltime werknemer waar je aan vasthangt, maar een kostenbewuste samenwerking op basis van het project en jouw budget. ​Klinkt als muziek in de oren, toch? 

Wat Nexus Pursuit doet als VA-matchmaker  

Dankzij mijn uitgebreid netwerk aan virtuele assistenten met elk hun eigen expertise zorg​ ​ik  er voor dat ​we snel een VA kunnen inschakelen ​wanneer jij taken wil uitbesteden of wanneer je tijdens een samenwerking merkt dat je nog een andere​ VA met een andere expertise​ nodig hebt. Gaat jouw expert op vakantie en kan je deze periode echt niet zonder expert overbruggen? ​Dan staat er snel​ een andere virtuele assistent met dezelfde expertise klaar om het werk tijdelijk over te nemen. ​Zo hoef jij hierover niet na te denken of te stressen en blijft je onderneming flexibel zonder dat je jezelf in bochten moet wringen. ​Door samen te werken met ​een​ of meerdere virtuele assistenten krijg je een unieke uitwisseling van kennis, ervaring en inzichten. 

uitbesteden-aan-virtual-assistants-nexus-pursuit

Ondernemen én een goede work-life balance

Ja, het kan!

Wil je ondernemen met focus op je ​corebusiness​ en vooral meer kostenefficiëntie, meer productiviteit en ​​een betere work-life balance​? Ben jij klaar met het uitstellen van die energievretende taken? Wil jij eindelijk weer met volle goesting werken aan jouw zaak, met dezelfde energie die je had bij de opstart? Dan is het nu tijd om actie te ondernemen. 
 
Gedaan met zwoegen tot je erbij neervalt, gedaan met die slechte ​work-life balance​ waar je aan ten onder gaat. Het is tijd om weer te genieten van ondernemen en enkel dat te doen waar j​e​ energie van krijgt. 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *